Luku

Kurssin lisääminen

Seuraavaksi luetellaan kurssin luomiseen liittyvät asetukset:

  1. Mene ohjauspaneeliin ja klikkaa ”Kurssit
  2. Klikkaa ”Uusi kurssi
  3. Anna kurssille haluamasi nimi
  4. Kirjoita editorikenttään kurssikuvaus
  5. Kirjoita lyhyt kurssiote Ote-kenttään (näkyy sivulla kurssikuvakkeen lähettyvillä)
  6. Lisää halutessasi kurssin esittelyvideo lisäämällä videolinkki kohtaan ”Video
  7. Määritä pudotusvalikosta kurssin tila:
    1. Avoin (näkyy kaikille myös ilman kirjautumista, ellet klikkaa kohtaa “Piilota kurssisisältö”, joka estää pääsyn kaikilta rekisteröimättömiltä käyttäjiltä)
    2. Suljettu (näkyy vain kurssin ostaneille käyttäjille). Kaikkien maksullisten sekä tietyille käyttäjäryhmille tarkoitettujen kurssien tulee olla suljettuja!
  8. Kohdasta ”Kurssimateriaalit” voit lisätä tekstinä tai linkkiä tietoa kurssiin liittyvistä ja läpikäytävistä materiaaleista (esim. Zine tai Flipbook)
  9. Määritä ”Kurssin edellytykset” valitsemalla ne kurssit, jotka on oltava suoritettuina ennen tämän kurssin suorittamista
  10. Ota ”Luvun eteneminen” pois käytöstä (rasti ruudussa mahdollistaa lukujen ja kappaleiden suorittamisen missä järjestyksessä tahansa.)
  11. Piilota Kurssin sisältötaulukko” piilottaa luku- ja kappaleluettelon rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä (Avoimet kurssit)
  12. Valitse pudotusvalikosta aikaisemmin kurssille luomasi kurssisertifikaatti.
  13. Linkitä kurssille oppikirja pudotusvalikosta (Zine)
  14. Lisää kurssin ”Artikkelikuva
  15. Julkaise kurssi painamalla sinistä ”Julkaise”-painiketta

Huomaa, että voit muokata  kurssiasetuksia milloin vain, joten aluksi riittää, että on lisännyt kurssille vain otsikon ja määrittänyt kurssin tilaksi ”Suljettu”, sekä tallentanut kurssin. Pääset tämän jälkeen lisäämään kurssiisi lukuja, sekä niiden alle kappaleita ja tehtäviä/kokeita.

Lukujen, kappaleiden ja kokeiden luominen sekä lisääminen kurssiin

Suositeltavaa on alkuun luoda lukuja, kappaleita ja kokeita otsikkotasolla, voit tehdä sen Kurssin muokkaustilassa kohdasta ”Kurssirakentaja”. Kirjoita sisältö vasta sen jälkeen, kun olet luonut kurssille sisällysluettelon luvuista, kappaleista ja kokeista. Listaamalla luvut ja kappaleet järjestykseen saat konkreettisemman käsityksen siitä, miltä kurssi tulee kokonaisuudessaan näyttämään. Voit mallintaa oppimispolun esimerkiksi aikajanan muodossa joko paperille tai sopivaa laitetta apuna käyttäen. Tarkista suunnitelmasi vielä lopuksi henkilöllä, joka ei ole kurssin aiheeseen perehtynyt. Kurssirakentajalla saat myös lisättyä jo julkaistuja lukuja/kappaleita/kokeita.

  1. Siirry muokkaamaan kurssia, jos et jo tee niin.
  2. Vieritä sivu alas saakka, kunnes löydät Kurssirakentajan.
  3. Napauta ensimmäisenä Luvut auki klikkaamalla nuoli-symbolia oikeasta reunasta.
  4. Voit joko raahata jo tekemäsi luvut oikealle puolelle osaksi kurssia tai luoda uusia lukuja Luvut-otsikon oikeassa reunassa olevasta plus-symbolista.
  5. Alkaessasi lisäämään kappaleita ja kokeita, aukaise ensin luku, jonka alle olet liittämässä kappaletta/koetta. Luvun aukaiset, kun siirryt kurssisi lukuluetteloon (oikea puoli kurssirakentajasta) ja klikkaat oikeasta reunasta nuolisymbolia.
  6. Tee näin lopulle kurssisisällöllesi. Lopuksi Julkaise/Päivitä kurssi.

Kurssikeskustelu